torstai 9. heinäkuuta 2009

Kampuksen talvinen kotieläinpiha

Yliopisto tyhjeni kesäkuussa. Opiskelijat poistuivat talvilomille, harjoittelujaksolle tai jotkut harvat onnekkaat palkkatöihin. Yliopisto ei kuitenkaan hiljentynyt opiskelijoiden puuttuessa luentosalien edustoilta ja jalkakäytäviltä. Ei vaikka iso osa henkilökunnastakin keskittyi joko maatilanhoitoon tai perheidensä ja sukulaistensa tapaamiseen kotimaissaan.

Kampuksen laajennusurakka jatkui ja uusia nostokurkia nousi aiemmin tyhjille tonteille. Siellä täällä löytyy kuitenkin edelleen laajahkoja viheralueita, joille ilmestyi uusia käyttäjiä. Olin aiemmin nähnyt kampuksella vuohia, mutta nyt business schoolin vieressä laidunsi lehmiä! Palatessani lounaalta ryhmä lehmiä käveli vastaan rakennustöiltä suojaavassa katetussa käytävässä. Ohitimme toisemme sulassa sovussa, toki jättäen akateemisen etäisyyden.

Vuohetkin palasivat. Yhtenä päivänä ne kiipeilivät villeille esi-isilleen tyypillisesti seinämillä. Kiipeilypaikan muodosti yliopiston pienen amfiteatterin jyrkkäkulmaiset portaat. Puheet kuulostivat jokseenkin yhtä yksitoikkoisilta kuin lähestyvistä vaaleista kuuluttavien megafoniautojen kaiut.

Määä.

Ei kommentteja: